Vingåkersrevyn laddar för "Ge fyr" | Sörmlands­bygden

Vingåkersrevyn laddar för ”Ge fyr”

Vingåkersrevyn än i full färd med (upp)laddningen. Det är nämligen dags att ”Ge fyr”!
Den 22 april är det revypremiär för fjärde gången för de unga, tämligen rutinerade revyamatörerna.

Sedan några veckor tillbaka har revyn tagit scenen i Vidåkersskolans aula i besittning. Men arbetet med nästa revy har i princip pågått sedan sista föreställningen gavs av ”Farväl Tristess”. I höstas började man skriva manus.
– Det är helt egenproducerat material vi har i år, berättar Conny Andersson, som tillsammans med Helen Törnqvist är huvudansvarig för revyn. Vi har haft skrivarkvällar och det har lönat sig väl.
– Det är samma hopkok som tidigare, tillägger Cindy Pedersén.
Båda har varit med sedan starten och de ser årets upplaga som ”den bästa de någonsin gjort”.
– Vi lär oss hela tiden, säger Cindy.

GER GLIRINGAR
Inför årets premiär kan de presentera en rad nyheter. Thomas Widén svarar för alla musikarrangemang och revyn har fått en egen kör bestående av tre tjejer. Dessutom debuterar Catrine Eriksson.
– Jag har inte spelat med i något tidigare direkt. De har lärt mig allt jag kan och det har gått jättebra, säger Catrine som både kommer att sjunga och agera i ”Ge Fyr!”.
– Det blir ganska blandat, fortsätter Cindy. Vi ger våra gliringar. Även unga politiker får sig en känga. Det ska inte vara lätt att vara politiker.
– Vi har mycket sångnummer i år. Det blir lite extra, eftersom sketcherna och sångerna hör ihop, säger Conny.
De vill måna om den tradition de byggt upp, att det är ett ungt gäng som dansar, sjunger, agerar och musicerar i Vingåkersrevyn.
– Vingåkersrevyn är något som ungdomar gör, säger Cindy. Det är ganska unikt. Ingen av oss är över 22 år.
– Folk har börjat fråga när blir det Vingåkersrevy? Det känns betydelsefullt.
Att ryktet om revyn sprider sig hoppas Cindy, Catrine och Conny betyder fullsatta salonger från premiären 22 april till de tre följande föreställningarna 28:e, 29:e och 30:e april.

Inger FredrikssonBILDTEXTER

Se mer av oss i årets Vingåkersrevy, uppmanar Catrine Eriksson, revydebutant, Conny Andersson och Cindy Pedersén.

Var är publiken? Vingåkersrevyn väntar på att få ”Ge fyr!” och de hoppas givetvis att publiken, trots hotet, vågar sig till Vidåkersskolans aula till premiären 22 april och de övriga föreställningarna helgen därpå.

Rulla till toppen