Revygänget är redo att ge fyr | Katrineholms-Kuriren

Revygänget är redo att ge fyr

Fyra föreställningar – premiär den 22 april

I år ger Vingåkers revygäng fyr. Titeln på årets revy är en ordlek med nummerordningen fyra, nu kör vi! och att lite mer av elakhet utlovas. För det står tio aktörer i åldern tretton till tjugotre år, som skrivit allt material själva.

– Vi har tolkat samhället ur ungdomars ögon. Vi hoppas att vi har tolkat det rätt, så att även andra känner igen sig, säger Helen Törnqvist.

Nervösa
Nu står hon och de andra och stampar för att få tillträde till aulan, som en tid upptagits av Vidåkers musikal.
– Nu börjar vi bli nervösa, säger Helen. Vi vill till aulan och kunna ha rekvisita och kläder. Men det går ju inte när det bara finns en scen i Vingåker.
Att scenevenemangen avlöser varandra kan ju däremot publiken glädja sig åt. Förra året gjorde publiksiffran, omkring åttahundra på tre föreställningar, revygänget väldigt nöjda. I år blir det fyra föreställningar med premiär lördag 22 april, och ytterligare tre helgen efter.
– Kruxet den här årstiden är solen och vädret, säger Helen, och tittar ut från repetitionslokalen i Hansjöskolan.

Skrivarkvällar
– Men valborgs-revy har blivit tradition, fyller Cindy Pedersén i. Jag tror folk tycker det är roligt när det händer något.
För att få ihop material har gänget ordnat skrivarkvällar berättar hon.
– Vi har också haft improvisationsövningar. Det är Helen väldigt duktig på.
Sammanlagt är cirka trettio personer engagerade i revyn, fem dansare, tio aktörer, fyra i orkestern, sju bakom scenen, tre i kören (nytt för i år), och några i cafe och foaje. Alla har någon ansvarsuppgift.

Mer show
”Ge fyr!” ska bli lite mer av show och rörelse än tidigare revyer. En röd tråd finns där lokalt, allmänt och rikshändelser blandas.
Det drar ihop sig till nya scenupplevelser i Vingåker.

ROSEL JERNBILDTEXT

Här repeterar gänget som ser fram emot att få roa Vingåkersborna
Revygänget repeterar, och längtar efter tillträde till Vidåkersaulan, ortens enda scen, och plats för premiären den 22 april. Vid pianot Thomas Widén, intill honom Hans Ekelund, Ida Kravos, Helen Törnqvist, Cindy Pedersén, Linnea Olausson, Sara Eriksson, Sarah Pedersén och Anna-Carin Andersson.
Foto: Rosel Jern.

Rulla till toppen