Rivig, rolig och orädd revy | Katrineholms-Kuriren

Rivig, rolig och orädd revy

Orädd, rivig och rolig – det är årets revy i Vingåker. Åstadkommen av ett gäng där den äldsta är tjugotre år speglar den samhället ur unga ögon, och det är ögon som ser det mesta. I fyrverkeriartat tempo avverkas allt från middagsbordets klimat till maktens korridorer.
Varken föräldrar eller företagare går därifrån utan att ha fått sig en tankeställare. Ett effektivt sätt att kommunicera med det etablerade samhället. Och publiken får också det den kommit för – underhållning.
Det unga revygänget har i år, med alltigenom eget material, höjt sig betydligt över den tidigare sketchnivån. För texter som vet var de tar står Helen Törnqvist, Niclas Strand, Cindy Pedersén, Tobias Landler och Conny Andersson.
Fräckt ibland, men är en fackordförande som gör sådant som är tabu mindre fräck, egentligen?

Studentfirande
Och vad ska föräldrarna säga om studentfirande med hjälp av flaska, när de själva ger sådana signaler om hur feststämning åstadkommes? Konsumtion som tar över kontakt, ja, vuxenvärlden får sig både en och annan känga, om den lyssnar.
Att den skrattar samtidigt är inget hinder.
Riksplanet och det svenska samhället i allmänhet är alltså tydligt igenkännligt, liksom samhället Vingåker, där många exempelvis vill ta åt sig äran i Tisnarfrågan.
En ung politiker som hamnar i klistret och blir tagen i örat försummas inte heller som revy-stoff.
I Helen Törnqvists regi och med Thomas Widéns musikaliska ledning sitter det mesta som det ska, och aktörerna är alla mycket, mycket duktiga.

Glamour
Nytt för året är kören bestående av Carina Andersson, Ulrika Widén och Maria Erkkonen, som ger både ton och glamour åt föreställningen. För glamouren svarar också de fem danstjejerna som låter the show go on – även när byxorna spricker. Men, vad gör en sprucken söm när scenkläderna är alltigenom läckra. Ett gäng unga killar står för att föreställningen bär, också tekniskt.
”Ge fyr!” heter årets revy, och namnet gör skäl för sig. Inte minst när det gäller att visa vilka unga begåvningar Vingåker har, och vad de kan åstadkomma i samverkan.

Text och foto: ROSEL JERNBILDTEXTER

Ingen äldre än tjugotre, vare sig på eller utanför scenen, det är gänget som både kan roa och oroa, och i revyn har hittat ett effektivt medel att uttrycka sig.

Niclas Strand, vars medverkan ivrigt efterfrågats av damerna, överger tillfälligt Försvarsmakten för Vingåkersscenen. Därifrån får publiken inblick i livet på luckan och i fält.

Helen Törnqvist ger det unga Vingåker röst. Bäva månde både en och annan. Här sägs det som inte sagts förut, i alla fall inte från scenen.

Rulla till toppen