“Laddad” revy i Vingåker | Sörmlands­bygden

“Laddad” revy i Vingåker

Det borde förstås bli pang-succé, när Vingåkersrevyn laddar om med ”Ge fyr”. Och visst håller första salut, som de unga avfyrarna döpt akterna till, måttet. Salut nummer två når inte riktigt upp till samma höga tempo.

Vid lördagens premiär var det nästintill utsålt i Vidåkersskolans aula. Publiken var påfallande ung, vilket bådar gott för den inledda revy traditionen i Vingåker. Hoppas att fler kan slita sig från TV-sofforna till nästa helg, då tre föreställningar ges fredag, lördag, söndag, för det är årets revy definitivt värd!
Revymakarna har toppat tillställningen. Första salut innehåller en rad godbitar. Allt av innehållet ska förstås inte avslöjas, men det handlar även i år en del om äpplen och hur en konstnär kan inspireras av Äpplet för en kroki målning… Obetalbar är även Niclas Strand som döende älg.
Niclas är fortfarande lite av revyns stjärna. Publiken tystnar förväntansfullt och bereder sig att applådera närhelst han visar sig på scenen. Men det gör han inte så ofta den här gången. Lumparlivet i Strängnäs, ett öde han delar med Theodor Lander, har tagit tid från revyandet som fått bli mer planerat. P 10 tillägnas dock ett fint – och roligt – sångnummer på den så aktuella melodin ”Någonstans i Sverige”.

MER AV FLER
Även Helen Törnqvist har trätt tillbaka på scenen (har endast ett solonummer) så att andra fått framträda mer. Och det gör de med besked. Nykomlingen Catrine Eriksson har definitivt kommit till Vingåkersrevyn för att stanna. Systrarna Pedersén, med förnamn Cindy och Sara, imponerar allt mer och de övriga tjejerna Ulrika Ridell och Therese Eriksson glimmar till när de får chansen. Conny Andersson agerar med självklar säkerhet medan Theodor Landler och Hans Ekelund inte alltid når fram med texten till publiken.
Särskilt svårt var det att uppfatta sångtexterna i andra salut, som överhuvudtaget var svagare än den första. Toppningen var kanske medveten.

DET SPRACK…
Dansarna har växt sedan förra året. På premiären sprack det dock i ett nummer! Ja, det var byxbaken på de färgglada sjuttiotalsbrallorna som sprack till publikens stora förtjustning. Frågan är om det blir upprepning?
Arets nyhet, utöver att de unga revymakarna skrivit allt material själva, är de tre tjejerna i kören. Kören är en trevlig bekantskap som dock inte gör så mycket väsen av sig. Ulrika Widén svarar för en fin tolkning av ”Cabaret” och ”Vintern ra… ” eller ”Längtan till landet” sitter fint när körtjejerna sjunger välstämt tillsammans med den mång- och sångkunniga orkestern.
Ge fyr är sammantaget en pigg revy. Den är snäll och lagom lokal, utan att bli obegriplig.

Inger FredrikssonBILDTEXTER

”Salut I”, som verkligen gör skäl för namnet med sina många fina nummer, avslutas med Livets njutning, om campinglivets fröjder.

”Jungel” är ett av de fängslande numren av revyns duktiga dansare.

Kören bestående av Carina Andersson, Ulrika Widén och Maria Erkkonen är en positiv bekantskap för året i Vingåkersrevyn.

Rulla till toppen