Dags att "Ge fyr” | Katrineholms-Kuriren

Dags att ”Ge fyr”

– här är gänget som ska roa Vingåkersborna

– Politiker är alltid tacksamt att skämta om, det blir en hel del om EU och givetvis dyker Fredrik Olovsson upp i sammanhanget. Han har gjort bort sig och det måste vi skratta åt, säger Helen Törnqvist som är en av dem som har huvudansvaret för årets Vingåkers-Revy. Den 22 april är det premiär för ”Ge fyr”.
I söndags eftermiddag samlades de åter, på vuxenskolan i Vingåker, årets skådespelare, dansare och musiker för att ta del av det manus, som nu ska läsas in till premiären. Sedan 1992 är det tradition att Vingåkers-Revyn under våren bjuder på sin årliga föreställning, i år blir det fyra chanser att se den i Vidåkersskolans aula.

Ensemblen består av elva skådespelare och fem dansare och en orkester under ledning av Thomas Widen. Det blir en nummerrevy, korta sketcher varvat med dans och musik.
– Vi har lärt oss från tidigare år att det är bästa receptet för att lyckas, berättar Helen.

Alla har ansvar
– I vår revy har alla samma utgångspunkt. Vi vill ha alla att visa framfötterna och i vår entré ska alla vara med. Ansvaret är uppdelat på alla som deltar, det tycker vi är viktigt, säger Niclas Strand och får medhåll av Helen.

De som är med i Vingåkers-Revyn har eller har haft anknytning till Vingåker på ett eller annat sätt. De lovar att bjuda på en föreställning, där alla kommer att hitta något som passar just deras humor. Det finns något för alla att känna igen.

Strålande ekonomi
Inför första föreställningen, den för fyra år sedan, fick Vingåkers-Revyn pengar i form av bidrag av vuxenskolan för att kunna genomföra föreställningen. Vuxenskolan står fortfarande för arrangemanget men nu spelar revyn in pengar hela tiden och när det är dags för en ny uppsättning finns det en kassa att plocka pengar ur, vid behov.

– Vi ligger alltid på plus när vi börjar och det känns bra tycker både Helen Törnqvist och Conny Andersson, som i år bär huvudansvaret tillsammans.
Redan nu är det alltså dags att börja planera ett besök på föreställningen ”Ge Fyr” som ges någon av dagarna i april. Förra året sågs dåvarande föreställningen av 800 personer, kan det bli ännu fler i år?

CARINA BERGIUSBILDTEXT

Nu ska de ”Ge fyr” – i söndags samlades åter Vingåkers-Revyn. Den 22 april har de premiär på sin föreställning. Foto: Carina Bergius

Rulla till toppen