Revyförmågor samlade i Högsjö | Katrineholms-Kuriren

Revyförmågor samlade i Högsjö

Roligt så det räckte var det – men inte fyrfalt roligt, när Sörmlands revyamatörer slog sig ihop om samma föreställning.
Sörmlandsrevyernas revy lockade många till Högsjö Folkets hus på fredags- och lördagskvällen och publiken kunde gå därifrån nöjd med att ha gått dit. Förmågorna är flera i både Högsjö, Hållsta, Katrineholm och Vingåker, men helheten haltade.

Hemmaplan utgör alltid fördel, och de som sett och hört Niclas Strand förut höll uppenbart honom som kvällens favorit. När han blott visade sig i sista numret före finalen bröt applåderna ut. De som inte hängde med i texten om svindlande affärer i Vingåker kunde ägna sig åt att njuta av Niklas stämma i melodin till ”Oh, helga natt”.
En annan sångstämma värd att lyssna till är Anna Olssons från Katrineholms revygäng. Där finns det kraft. Ett samarbete Vingåker/Katrineholm i form av duett mellan dessa båda skulle säkert uppskattas av publiken.

Fart på scenen
När Anna Olsson rev av ett nummer på melodin ”Sånt är livet” om kanotisten Susanne Gunnarsson, uppbackad av blågula paddlare i form av Katrineholmsbaletten, var det fart på scenen.
De fyra danstjejerna Eva-Carin Barbara, Annika Hedlund, Maria Hellberg och Cecilia Ronach förgyllde föreställningen vid flera tillfällen, en avgjord tillgång.
Hillbert hälsade på, förstås. Åtminstone alla i Katrineholm vet vem Hillbert är vid det här laget. När han stövlar in och avlossar sanningar kan ingen slå dövörat till.
Innehållet behöver inte vara perfekt, Rolf Edströms Hillbert vinner alltid på sitt kroppsspråk och sin mimik.
I sin Högsjö-tappning påstod han bland annat att KK:s ledarskribent Krister Wistbacka har fullt göra med att skälla på Vingåkerssonen Göran Persson.

Tobiasshow
Tobias Landler från Vingåker är en som verkligen kan släppa fram apan i sig. Hans bondkomik på lägsta nivå gav knappt andrum mellan skratten. Hemmaplan, som sagt, men höjdarnumren från Högsjörevyn stod sig. Scenerna med de två fIlosoferande pensionärerna på bänken (Sune Andersson och Bo Olofsson) i kombination med gänget som är ute för att ”provöcera” är mycket träffsäkra, på många plan. Skratten är lättköpta i en revy; att som textförfattare och skådespelare förena dem med djupare bottnar är en förmåga.
Texter må vara hur välarbetade och fyndiga som helst, om de inte bärs fram av teknik hörs de inte. Inte heller om de går för fort förbi. Tyvärr gick nog publiken miste om ett och annat i Sörmlandsrevyernas revy. Likaså hade lite mer samträning mellan gängen behövts.
Samarbete är en god idé, men istället för att slå ihop sina nummer borde man kanske slå ihop sina förmågor. Måhända hindrar avståndet. Lokalrevyn har ändå sin bästa publik just lokalt.

ROSEL JERNBILDTEXTER

Svängigt och kraftfullt i gult och blått med sångerskan Anna Olsson och taktfast paddlande tjejerna Eva-Carin Barbara, Cecilia Ronach och Maria Hellberg i Katrineholmsbaletten. Foto: Rosel Jern.

Sörmlands samlade revyförmågor hjälptes åt att roa publiken i Högsjö Folkets hus i helgen. Foto: Rosel Jern.

Teaterapan Tobias Landler ensam med en spade på scenen – mer behövs inte för att publiken ska vrida sig av skratt. Foto: Rosel Jern.

Rulla till toppen