Revyernas Revy – roliga revyamatörer roar | Katrineholms-Kuriren

Revyernas Revy – roliga revyamatörer roar

Att lokalrevyerna roar och lockar till skratt vet vi. Hur roligt blir det då när flera lokalrevyer slår ihop sina påsar?
Det får vi se nästa helg. Då bjuder nämligen lokala och gästande revyamatörer på Sörmlandsrevyernas Revy i Högsjö Folkets hus.

Förra året spelades Sörmlandsrevyernas Revy i Katrineholm och efteråt bestämdes att Högsjö skulle bli värd i år. Redan har det repeterats en hel del inför nästa veckas två föreställningar och generalrepetition hölls i söndags. Till Folkets hus kom då Hållstarevyn, Katrineholms Revygäng och Vingåkersrevyn för att tillsammans med Högsjö kultur- och teatergrupp finslipa detaljer inför premiären, nästa fredag den 23 september.
Varje grupp har valt ut sex nummer, som nu ska visas för en bredare publik.
– Helst ska det vara nummer som inte har lokal anknytning. Men några sådana har vi faktiskt valt ändå, säger Sune Andersson i Högsjö kultur- och teatergrupp.
Värdarna i Högsjö har skrivit både entre-, semifinal- och finalnumren som alla aktörer utför tillsammans.
Orkestern till samtliga nummer håller Vingåkersrevyn med och dansarna kommer från Katrineholms revygäng. Kort om Hållstarevyn kan sägas att den bildades 1989 av några klubbmedlemmar i lK Standard. När klubbhuset i Hållsta återinvigdes det året hade medlemmarna snickrat ihop en cabaré. I dagarna har Hållstarevyn bildat en egen ideell förening och numera är hemmascenen Folkets hus i Eskilstuna, där man bland annat framför nyårsrevyer.
I Katrineholms Revygäng finns revytraditioner sedan lång tid tillbaka. Efter ett längre avbrott i revyandet kom produktionen Raka Spåret 1987. Katrineholmssrevyn kan skryta med en förnämlig balett.
Vingåkersrevyn känner vi till. Ensemblen består i dag av tio skådespelare och fem dansare plus den duktiga orkestern. Värd under föreställningarna, som blir nästa fredag och lördag kväll, är som nämnts Högsjö kultur- och teatergrupp som funnits sedan 1978. Som bekant genomför gruppen varje år en Luciarevy och har på senare år breddat verksamheten med att även göra operetter, farser, komedier och sångspel. Föreningen har inte mindre än 130 medlemmar.

MARLENE HAMSCHBILDTEXTER

Denna ensemble med revyamatörer från Hållsta, Högsjö, Katrineholm och Vingåker får vi se mycket av nästa helg då Sörmlandsrevyernas Revy spelas i Högsjö. Foto: LINO

Revynumren ska helst inte vara lokala. Men Vingåkersrevyn bjuder, säkerligen på begäran, ännu en gång på Niclas Strands ”Oh, helga natt”. Foto: LINO

Rulla till toppen