Bred revy med flera fynd | Sörmlandsbygden

Bred revy med flera fynd

Farväl tristess!

Vi kommer igen…-95…! Så sjöng de unga revyartisterna i Vingåker i finalen av “Farväl tristess” som hade premiär i Vidåkersskolans aula i lördags.
Och om de ska fortsätta som de börjat, vet man inte vad som kan hända -95.


Utvecklingen för det unga revygänget, som stammar från Vi Unga och arrangerande Studieförbundet Vuxenskolan i Vingåker, går nämligen rakt uppåt.
I “Farväl tristess” spelar orkestern, finurligt placerad på scenen, en mycket framträdande roll. Här är det följsamma och kompetenta musiker som tagit plats. Ä ven dansarna har vuxit ett bra stycke sedan fjolåret. På samma sätt är det med flertalet av aktörerna.

Nya fynd
“Revymamma” och “revypappa”, Helen Törnqvist och Niclas Strand, spelar fortfarande betydande roller för revyn, men de dominerar inte tillställningen på samma sätt som förut. De övriga tar nämligen mer plats på scenen. Till årets fynd i revyn hör onekligen bröderna Landler. När Tobias och Theodor dansar lambada med dansarna kan man tro att de aldrig gjort annat. Annars är det Tobias som fått störst utrymme på scenen. Han tar ut svängarna rejält, när han gör en burlesk parodi på en bonde i vårbrukstider. Det är en figur som troligen kommer att återkomma i kommande revyer, den är nämligen redan utstuderad…

“Favoriter i repris”
Apropå “favoriter i repris”, så har Niclas Strand för överskådlig framtid lagt beslag på rollerna som Bertil Juhlin och K G Källerfors. Kanske kan registret i framtiden utökats med en kyrkoherde Folkegård. I årets upplaga tillägnades den politiska familjen en egen kuplett.
När det gäller innehållet i revyn, så har mycket kunnat hämtas från hemmaplan, både vad gäller författare och uppslag. Men revyn är inte besvärande lokal. Det går att skratta gott åt persongalleriet på kommunens personalfest utan att vara insatt i de direkta förhållandena. Det är roligt med de nyvallade skorna eller den nyfikne grävlingen (murveln) som dyker upp under kommunalrådsbordet för att inhämta det senaste…
Om numren i övrigt ska inte så mycket sägas, eftersom det fortfarande finns två tillfällen, fredag och lördag, den 29:e och 30:e. att bilda sig en egen uppfattning. Det är bara att hoppas att riktigt många Vingåkersbor lämnar TV-sofforna eller trädgårdslanden för att gå på revy och roas av de ambitiösa och duktiga ungdomarna i Vingåkersrevyn. De förtjänar i allra högsta grad applåderna. Farväl tristess!

Inger FredrikssonBILDTEXTER

Tobias Landler gjorde en stor insats som burlesk bonde i Vingåkersrevyn.

Trafikomläggningen i Vingåker blev ett fall för TV-parodin Svar indirekt.

Glitter och glamour saknades inte, när årets Vingåkersrevy “Farväl tristess” hade premiär i lördags. Det var en glimrande föreställning, där stora delar av ensemblen lyft sig ytterligare en nivå sedan sist. Här är det Helen Törnqvist, Niclas Strand, Conny Andersson, Tobias Lander och skymda Cindy Pedersen och Theodor Lander som bidrar till att skingra tristessen.

Förre LO-chefen Stig Malm förärades en egen sång på välkänd kampsångsmelodi (Internationalen).

Scroll to Top