Nypremiär för Vingåkersrevy | Katrineholms-Kuriren

Nypremiär för Vingåkersrevy

Egentligen har tiden varit på tok för knapp, men så brukar det å andra sidan vara i revysammanhang. Hur som helst återuppväcktes Vingåersrevyn med premiär första maj – efter jämnt 40 års uppehåll. ”Första gången” var en i högsta grad passande revytitel, när ridån gick upp i Vidåkersskolans aula. Dels med tanke på tiden men också på att i rollema återfinns nästan idel oerfarna ungdomar. Med desto större ambitioner, skall tillläggas.

– Just det, med tanke på omständigheterna bör inte publiken ha alltför stora förväntningar, sa Vingåkers egen unge nöjespappa Niclas Strand i samband med de avslutande repetitionerna. Vilket inte hindrade varken honom eller de övriga i ensemblen att vinkla lokala händelser och skoja med politiker och andra kändisar både innanför och utanför kommungränsen.
En premiärpublik, som fyllde Vidåkersaulan, fick sig en blandad konfekt till livs. Naturligtvis kom Systembolagsfrågan än en gång upp till behandling, ur både personalsynpunkt som direkt från A-lagsbänken. Likaväl som att kommunens trafikproblem eller rättare sagt, kommunikationsbekymmer, rullades upp. Såväl SLT som EGE fick sitt – i väntan på tågstopp..!
Sketcher varvades med dans av såväl en trio som hela ensemblen. Mer in så avslöjar vi inte, för det är ju föreställning även i kväll, lördag.

Text och foto: LINOBILDTEXT

Hela ensemblen på revyscenen.

Rulla till toppen