Ny Vingåkersrevy på gång | Katrineholms-Kuriren

Ny Vingåkersrevy på gång

När Vingåkersrevyn återuppstod i modern tid i maj förra året så föll det sig ganska naturligt att döpa skådespelet till ”Första gången”. Varpå revygänget med Niclas Strand och Helen Törnqvist i spetsen sedan en tid är mitt uppe i förberedelserna för 1993 års upplaga av Vingåkersrevyn. Som precis lika naturligt kallas ”Å andra sidan”…!
Den minnesgode erinrar sig säkert, att det ungdomliga revygänget fick ett strålande gensvar för det vågspel, som debuten i fjol innebar.

–Det var roligt. Vi saknade ju nästan helt erfarenheter då, säger revypappan Niclas Strand och tillägger snabbt, det gör ju å andra sidan, att förmodligen både publiken och framför allt vi själva ställer större krav på oss i år.
Samtidigt känns förstås de ökade kraven stimulerande, och som Niclas kan konstatera:
–Vi ligger bra till, betydligt bättre än förra året. Då hade vi inte skrivit revynumren färdiga så här dags. Nu är det klappat och klart.
Det vill säga, ”bara” träning och åter träning (läs: repetitioner) återstår, så att allt sitter som det ska. Såväl repliker som kläder…!
Det skall sägas, att stora delar av fjolårets revygäng är med på scenen även när det nu beger sig. Sammanlagt 14 ingår i ensemblen, tio skådespelare och en kvartett musikanter. Därtill ansvariga för ljus och ljud, kläder och smink, cafeteria, biljetter, rekvisita och allt vad som i övrigt ingår i revysammanhanget.
Fart och fläkt, skådespel och poänger med humor och lagom elakhet i flärd och glitter är typiska revy-ingredienser.
–Så blir det! säger revypappan Niclas utan att avslöja vem eller vilka som kommer att skärskådas och passera revy ”Å andra sidan”.
Sammanlagt handlar det om 26 nummer i två akter med genrep den 29 april, premiär den 1 maj och fortsättning den 2, 7 och 8/5.

Text och foto: LINOBILDTEXT

Förberedelserna för Vingåkersrevyn nummer två i modern tid pågår som bäst, och här ses revygänget samlat på scenen.

Rulla till toppen