Andra gången blir "Å andra sidan..." | Sörmlandsbygden

Andra gången blir “Å andra sidan…”

Nu är det snart revydags i Vingåker igen.
Samma ungdomar som ifjol satsade sig själva med lyckat resultat i lokalrevyn “Första gången” tar sats igen.
Nu blir det “Å andra sidan…” med premiär 1 maj.


Det ska bli fart och fläkt, glitter och paljetter även i år , utlovar det unga revygänget som gjorde bejublad debut ifjol.
I stort sett är det samma gäng, tio aktörer och fyra dansare, som ställer upp på scenen i Vidåkersskolan även i år. Fast nu är utgångsläget ett annat.
– Förväntningarna är kanske ganska höga. Därför är det svårare i år, säger Helen Törnqvist.
Å andra sidan, har gänget skaffat sig erfarenheter av revymakandets ibland svåra konst. Det handlar ju inte bara om att göra succé på scenen, man måste fixa allt annat på vägen dit och därifrån.

Rollfördening
Årets föreställningar med premiären 1 maj och de följande föreställningarna 2, 7 och 8 maj ordnas med stöd av Studieförbundet Vuxenskolan i Vingåker. Även “kommungubbarna”, som gisslades friskt i fjolårets verk, har lämnat ett bidrag om 6.000 kronor. Det gör att revygänget har lite pengar att röra sig med innan biljettintäkterna, förhoppningsvis, börjar strömma in.
Inför “Å andra sidan” har gruppen också gjort en mer noggrann rollfördelning. Eller rättare sagt, man har utsett ansvariga för viktiga uppgifter. Som att hålla i musikanterna i “orkesterdiket” exempelvis. Det kan behövas. När Sörmlandsbygden är med vid en repetition saknas en pianist. Men vad gör det? Killarna som annars står på scenen sätter sig obesvärat vid pianot och ackompanjerar som de nästan inte gjort annat.
– Det blir en nummerrevy i år också, säger Niclas Strand som tillsammans med Helen skrivit en hel del av numren.
Två nummer har man köpt av Malungsrevyn och Åke Jakobsson i Katrineholm har bidragit med ett inslag.
– Annars är det hemkört, säger Niclas och stort fniss breder ut sig. Jag fattar inga skämt, om jag inte står för dom själv…
– Å andra sidan har lokal anknytning. Vi driver hårt med vissa institutioner som arbetsförmedlingen, posten och polisen, tillägger Helen något mer seriöst.
– Vi har ett jättebra gäng, ett lättarbetat gäng, fortsätter Niclas. Vi har repeterat två gånger i veckan sedan i början av februari.
Premiärnervositeten lyser ännu med sin frånvaro. Å andra sidan, är det några veckor kvar till 1 maj.

Inger FredrikssonBILDTEXT

Det är vi som ska göra’t. Å andra sidan… blir det premiär den 1 maj (tradition sedan förra året) för den andra Vingåkersrevyn som fått namnet “Å andra sidan”.

Scroll to Top