Livet från ovan i årets lokalrevy | Katrineholms-Kuriren

Livet från ovan i årets lokalrevy

Det är knappt en månad kvar till premiären på årets Vingåkersrevy, den sjunde i ordningen med det unga revygänget som utvecklats och bättrat på sin anrättning för varje år.

Att de har koll på sin ort och världen i stort har de visat forut. I år ska det bära bort från varda’n – Upp7tet är benämningen på denna verklighetsflykt, eller vad det nu kan bli?!
– Vi tänkte ta ut publiken på en liten flygresa. Det här är en annorlunda revy, skulle man kunna säga, ingen vanlig lokalrevy.., säger Tobias Landler som är huvudansvarig for revyn.

Har utvecklats
Är det roligt då?
– Ja! säger han tveklöst och talar nöjt om att både de mer erfarna och de nyare har utvecklats och att det kommer mycket bra ideer.
– Vi blir bättre och bättre på organisationen runt omkring, lägger Conny Andersson till.
Han är regissör och har skrivit en hel del både text och musik. Många bidrar med texter, där är Niklas Strand med på ett hörn. Däremot finns han inte med på scenen. Thomas Widén är kapellmästare. Dansarna är nya for i år, och dansen något nytt utlovas det. Ingen i gänget är över 25 år. En som varit med på scenen alla sju åren är Sara Pedersen, 13 år var hon första gången.
– I år är det väldigt krävande for aktörerna; vi är färre, bara åtta, berättar Tobias Landler.

Premiär 25 april
Snabba byten mellan numren blir det således. Det kommer bland annat att växla mellan kungliga slott och vanliga svenska köksbord, sådant som även andra än Vingåkersbor känner igen sig i. Årets revy är inte enbart lokal, även om den är det också, till exempel i form av Susanne Gunnarssons uppenbarelse. Alu är ett annat sådant exempel, liksom den svenska kärnfamiljen som återfinns i skiftande uppenbarelser såväl i Vingåker som på andra håll i landet. Katrineholmarna kan mycket väl åka hit och titta, tycker Catrin Eriksson. Den 25 april är det dags för premiären. Sedan väntar ytterligare fyra föreställningar i Valborgsmässohelgen.

Rosel JernBILDTEXT

Vart bär det hän i år? Andreas Börjesson, Johanna Kruse, Tobias Landler, Sara Pedersen, Catrin Eriksson, Jessica Håkansson, Magnus Nordström, Henrik Björling, Johan Skarp och Conny Andersson håller som bäst på med att få ordning på årets revy.

Rulla till toppen