Få skandaler i Sexpressen | Sörmlands­bygden

Få skandaler i Sexpressen

Sexpressen är snäll. Kanske i snällaste laget, men det är en fartfylld blandning som Vingåkersrevyn bjuder på i sin sjätte uppsättning.

Premiärpubliken var väl med på noterna och applåderade taktfast till ett av förstaaktens höjdarnummer – ett potpurri på örhängen från filmen Grease. Men det fanns fler roliga och fartfyllda nummer, som finalen om jakten efter en karl som är nykter, vilket tydligen är omöjligt att finna på puben i Vingåker.
Mest elakt i den annars snälla revyn var lustmordet på landets syo-konsulenter. De yngre i publiken uppskattade särskilt när syokonsulenternas arbetsverktyg avslöjades; att ”inte lyssna, ställa fel frågor, kasta (program)tärning” och, i värsta fall, ”sudda på blanketten eller använda tippex”.
Mitt absoluta favoritnummer är dock Talaren, där Andreas Börjesson begår scenpremiär med den äran. Andreas tycks redan vara överdrifternas mästare, när han lär ut allt han kan om konsten att hålla tal.
Så mycket sex är det inte i Sexpressen. Inte mer än vad de flesta tål och vant sig vid från de tidigare föreställningarna.
Som vanligt är det ett rutinerat, ungt revygäng som fixat till det så att vingåkersborna får skratta några timmar. Det är revymakarna värda all uppskattning för.

Inger FredrikssonBILDTEXT

Cindy Pedersen sjunger om hur svårt det är att hitta en karl som är nykter på puben i Vingåker. Ett av numren i Sexpressen, årets Vingåkersrevy.

Rulla till toppen