"Upp7tet" – ett grillparty där ingen slipper undan... | Katrineholms-Kuriren

”Upp7tet” – ett grillparty där ingen slipper undan…

Uppskjutet? Så tusan heller. Däremot ”Upp7tet”. Ända upp i sjunde himlen, där allt är frid och fröjd även om allt inte är med sanningen överensstämmande. Det vill säga, revydags i Vingåker igen.

Revymakarna i Vingåker har alltid varit kluriga med valet av revynamn. ”Upp7tet” inget undantag eftersom det är sjunde gången med plats på Vidåkersskolans aulascen med premiär i fredags kväll.
Och nog skjuts det alltid. Eller i vaIje fall grillas så många som möjligt, allt ifrån statsministern och kungafamiljen, kommunpampar i Motala och Gävle till lokalt kommunalt och annat kändisskap.
Till och med vi som brukar kallas murvlar och ännu värre, ordvrängare, men som alltid hyllar sanningen, får vår släng av sleven i årets Vingåkersrevy.

KK studerades
I programmet ”Plus” (med Johan Skarp) studeras KK till och med i förstoringsglas – utan att eventuella ankor upptäcks.
Däremot nyheter som via ortstidningen plötsligt blivit aktuella igen på revyscenen. Nåja, med vissa modifikationer.
Vem minns inte till exempel gardinerna och smörgåstårtorna i ALU-huset! Nu surrar symaskinen igen och det smakar mumma om tårtbiten när reportern (Jessica Håkansson) kommer på besök och den ALU-ansvariga (Catrine Eriksson) har all möda i världen att förklara småföretagandet i allmännyttans tjänst.

Grillafton
Även det nutida bondesamhället med lokalproducerat kött diskuteras under en grillafton inte långt från Brene gård. Medan Tobias Landler och Conny Andersson visar sig vara bondförnuftiga.
Vidare framgår med önskvärd tydlighet att ”Ring före” (med Jessica och Johanna Kruse) gäller om du vill få reda på Gästgiveriets öppettider.
En omskriven och omtalad hyresuppgörelse passerar också revy precis som att skolans budgetberedare får ett lika enkelt som genialt råd som utan tvekan räddar finanserna.

Revydrottning
Naturligtvis får Vingåkers världsstjärna i kanot påhälsning även om besöket (av Catrine och Andreas Börjesson) hos paddlarfamiljen som även tar stavtag.
Precis som tidigare blandas och ges lokalt och allmänt tal med musik och dans. Nästan samtliga medlemmar i revygänget har varit med förr och vet hur slipstenen ska dras för att locka till skratt. Allra mest Sarah Pedersen, revyprimadonna som den här gången förvandlas till revydrottning Silvia. Hon har spelat vid samtliga sju tillfällen. Liksom Niclas Strand även om han den här gången nöjer sig med att skriva
texter.
Men egentligen, ingen nämnd ingen glömd. Inte minst musiker och även dansarna som härligt ljus och ljud förstärkte ett alltmer proffsigt intryck av Vingåkersrevyn. Sen må vara att alltihop blev “Upp7tet”.

Hans Lino KarlssonBILDTEXTER

Strippor. Revypubliken bjöds på manlig striptease av Johan, Tobias, Conny och Andreas.

I soffhörnet. Dubbla pappor gav anledning till åtskilliga diskussioner i soffhörnet.

Filosof. Conny filosoferar under besöket på SJ-toaletten.

Revyfinal – igen. Här tackar hela gänget för sig efter programmet i Vidåkersaulan som blev ”Upp7tet”. Foto: LINO

Rulla till toppen