Högt spel för hämningslös Vingåkersrevy | Katrineholms-Kuriren

Högt spel för hämningslös Vingåkersrevy

Det pågår ett högt spel i Vingåker för närvarande, i soffan, på stolen, i garderoben, på toaletten; ja, till och med i sjuksängen. Vad trodde ni? Det handlar om ”L8tto”, förstås.

Om det blev ”Upp7tet” senast så är akterna desto mera hämningslösa den här gången. Därtill framtidsdrömmar om den stora vinsten när 8:an i ”L8tto” står för den åttonde upplagan av Vingåkersrevyn.
Efter ett ansträngt toalettbesök av Yrkesinspektionens representant Sverker (Tobias Landler) på Vingåkersbesök brakar det loss på allvar när kvinnopratet kring frågan ”Hur såg den ut?” kommer i gång.
Tjock, lång, härlig att pillra på. Ja, kärt barn har som bekant många namn, innan avslöjandet kommer att ”manicken” är av det bärbara slaget.
Vingåkersrevyn 2000 innehåller en hel del fräckt men inget av det oanständiga slaget även om bastubadarna (Erik Nilsson och Andreas Larsson) inte drar sig för att erbjuda den kvinnliga programledaren (Maria Stenberg) ett äkta finländskt ”7t” (för att återknyta till senast det begav sig på revyscenen).
Det blir till och med riktigt hederligt farsartat när Älskaren (Niclas Strand) tar sig an den trånande Hustrun (Catrine Ericsson) i finrumssoffan och plötsligt hamnar i garderoben när Äkta mannen (Tobias igen) kommer hem i förtid.

Perssons memoarer
Precis som vanligt låter revygänget blanda och ge av såväl världsliga som lokala händelser. Alltifrån hur viagra och genmanipulationer verkar till kommunalarbetarnas vardag. För att inte tala om Vingåkerssonen statsministern Göran Persson, när hans memoarer förväxlas.
I Vingåkersnytt förekommer såväl centrumplanering som aktuella husrivningar kontra ALU-verksamhet. I ”Aldrig mer” fördjupas allvaret att befolkningen minskar, de unga lämnar ”byn”, men såväl aktörer som publik finner tröst att i hjärtat lever hembygden kvar.
Läkarsituationen på Vårdcentralen är ett annat ämne som tas upp till, just det, behandling. Men både före och efter sjukbesöket är det i så fall betydligt friskare tag, dels när konfektionsmuseet presenterar ett Vingåkersmode som aldrig förr precis som när det hos Kaj och Eva bowlas i neon.
Visst förekommer en del utfyllnad, men det gör det även när Peter Flack sätter ihop Hjalmarrevyer. Å andra sidan det finns riktiga höjdare också och till dem hör utan tvekan när paret Lars-Uno och Karl-Olof (Erik och Andreas) ska introducera Julia (Carola Ericsson) i sexualkunskapens mysterier.

Upphör aldrig förvånas
Erik Nilsson och Andreas Larsson tillhör de senaste tillskotten i revygänget. Båda står på scen som de aldrig gjort något annat. Precis som de numera rutinerade medlemmarna, där man aldrig upphör att förvånas och imponeras av Niclas Strands uttryckssätt, minspel och sång. För att inte tala om Sarah Pedersén, den enda som spelat och sjungit ut i samtliga åtta revyer.
I motsats till Sarah är Maria Strand nykomlingen – kapellmästaren som även utan egna noter leder orkestern (så skedde under genrepet) med bravur. Inklusive att sång- och dansnumren sitter där de ska.
Fotnot: Med premiär i går, fredag, fortsätter Vingåkersrevyn i Vidåkersskolans aula till och med första maj.

Hans Lino KarlssonBILDTEXT

I bastun. Ska du ha ett äkta finländskt ”7t”, frågar Bastubadarna (Andreas Larsson och Erik Nilsson) Programledaren (Maria Stenberg).

Vingåkers baksida? Undersökning pågår på vårdcentralen. Doktorn (Niclas Strand) kontrollerar Patientens (Maria Stenberg) baksida.

Storvinst. Med hopp om den stora vinsten i ”L8tto” sjunger trion systrarna Cindy och Sarah Pedersén och Niclas Strand.

Rulla till toppen