Bingolotto temat för årets Vingåkersrevy | Katrineholms-Kuriren

Bingolotto temat för årets Vingåkersrevy

Förra året var alla så upptagna med annat att tiden inte räckte till för repetitioner och föreställningar. Nu är dock suget så starkt att tiden måste räcka. Vingåkersrevyn är tillbaka med sin åttonde revy – L8tto.

Ja, efter ett års uppehåll är de på gång igen – de spelglada ungdomarna i Vingåkersrevyn. Efter ett par succerevyer på raken var det många som saknade revyn förra året, men nu är ordningen återställd. Den åttonde revyn med det passande namnet L8tto har premiär nästa fredag.
Och det är idel kända ansikten som är med på scen även i år. Och som sig bör även några nya. Bland veteranerna kan nämnas Niclas Strand, som numera går på Calle Flygares teaterskola i Stockholm, Tobias Landler, Catrine Eriksson och sist, men inte minst, systrarna Cindy och Sara Pedersén. Bland nykomlingarna i sammanhanget finns också några verkligt duktiga unga aktörer, som var med i Vidåkersmusikalen Gudmodern förra året, nämligen Maria Stenberg (spelade narr) och Andreas Larsson (spelade Ingemar Gardeby).

Sjuder av liv
När KK hälsar på i Vidåkersskolans aula under en repetition sjuder det av liv och rörelser, musik och sång. Till tonerna av musikalhiten Aqarius, som är öppningsnumret i L8tto, får vi veta hur mycket bingolotterna betyder för svenska folket under lördagkvällarna. Sedan rullar det på med sketcher där samhällsproblemen avlöser varandra, exempelvis hur den avancerade tekniken kan ställa till jäkliga problem och vad som orsakar alla tomma skyltfönster i Vingåker. Om årets revy är snäll eller inte mot de lokala politikerna förblir dock en hemlighet fram tills ridån går upp.
Det kan i alla fall sägas redan nu att L8tto verkar bli ett blandat och trevligt hopkok där ingredienserna består av dans, musik, sång och roliga sketcher.

Elva aktörer på scen
Den som sparkade igång revygänget igen är Catrine Eriksson, som också är huvudansvarig. Regissör är Niclas Strand och musikansvarig är hans hustru, sångpedagogen Maria Strand. För texterna svarar flera, bland andra Anders ”Pidder” Pedersen och Niclas Strand. Elva aktörer är med på scen och dessutom sex dansare, fyra orkestermedlemmar, däribland veteranerna Conny Andersson och Johan Olofsson, samt också en körtjej. I övrigt kan nämnas att det inte bara är Niclas Strand, numera bosatt i Stockholm, som återvänder till hembygden för detta kära ändamål.

Premiär 28 april
Ytterligare två Vingåkersbor, också de bosatta i Stockholm, finns med i produktionen och kommer att svara för att ljud och ljus fungerar på bästa sätt. Dessa är ljudteknikern Jerker Bleckert, som till vardags är producent på TV 4 och Emil Gustafsson, också han TV 4-anställd, men som sändningstekniker.
Premiären på L8tto, blir som nämnts, fredag den 28 april och därefter ges föreställningar den 29, 30 samt 1 maj. Liksom tidigare år är det studieförbundet Vuxenskolan som står bakom Vingåkersrevyn

Marlene HamschBILDTEXT

Stjärnstatus. Vill du se tre stjärnor, se på oss… Ja, så kunde förstås texten ha varit i inledningsnumret i årets laga. Men här sjunger Sara Pedersén, Niclas Strand och Cindy Pedersén i stället om hur Sverige stannar upp på dagkvällarna när Bingoiotto visas i tv. Foto: Marlene Hamsch

Rulla till toppen