Här laddas det för skratt igen – av Sceniorer | Katrineholms-Kuriren

Här laddas det för skratt igen – av Sceniorer

Vingåkers unga revygäng laddar för skratt igen. Just nu pågår en intensiv repetitionsperiod, om tre veckor är det premiär för Scenior – den nionde Vingåkersrevyn med ett namn som syftar både på scenen, senare delen av livet och som förstås innehåller siffran för året.

Det är nionde året som gänget skapar revy, men särskilt gamla har deltagarna inte hunnit bli; Sarah Pedersén har varit med alla gångerna, men fyller inte mer än 23 i år. Det gångna året har inte ungdom förskonat från att behöva tänka på pensionen, och pensioner är något av röd tråd i 2001 års revy. Andra ämnen är barnomsorg, McDonalds och rivningsvågen i Vingåker.
Kungafamiljen kommer tillbaka, liksom en flitigt telefonerande revykaraktär som nu behöver stöd av anonyma mobilmissbrukare.

Jobb på TV4
– Gamla besökare kommer att känna igen sig, vi har vissa återkommande inslag, säger Niclas Strand, som är med även i år trots att han nu bor i Stockholm och går på Calle Flygares teaterskola. Från jobbet på TV 4 i Stockholm kommer Jerker Bleckert; han är huvudansvarig för revyn. Conny Andersson, numera boende i Köping, är kapellmästare. Cindy Pedersén regisserar.
– Det är väldigt mycket folk involverade, olika människor som samlas för att göra gemensam sak. Det är roligt att man tar sig tid för att komma tillbaka till orten, säger Cindy.
Anledningen är att det är ”så himla roligt” förklarar hon.
– Vi har nästan familjekänsla – vi skäller på varann och vi skrattar ihop.

Återförening
Som en enda stor återförening beskriver Niclas Strand. En som fattas i år är Catrine Eriksson som var huvudansvarig för förra revyn; nu ägnar hon sig mest åt sitt lilla barn.
Nyförvärv på skådespelarsidan är Niklas Karlsson. Lördagen den 28 april är det premiär för Scenior, och föreställningarna fortsätter över Valborgshelgen. Arrangör är som vanligt Studieförbundet Vuxenskolan.

Rosel JernBILDTEXTER

Uppladdning. Tobias Landler, Jessica Håkansson, Jessika Andersson, Carola Ericsson, Cindy Pedersén, Niclas Strand, Andreas Larsson, Erik Nilsson och Sarah Pedersén, med teaterhunden Zebbe, slipar scenformen. Foto: Rosel Jern

Tävla och vinn biljetter till Vingåkersrevyn. Vilken skådespelare har medverkat i samtliga uppsättningar av Vingåkersrevyn?
1) Niclas Strand, X) Sarah Pedersén, 2) Cindy Pedersén
Vinnarna presenteras i annons i Katrineholms-Kuriren den 26 april.

Rulla till toppen