Bättre och bättre år för år | Katrineholms-Kuriren

Bättre och bättre år för år

Vingåkersrevyn blir bara bättre och bättre för varje år. Efter lördagens premiärföreställning av ”Kaffe med dopp” är det bara att konstatera att Vingåker har en revytradition att vara stolt över. I årets upplaga bjuder det unga revygänget på inte mindre än 34 programnummer. Några är riktiga godbitar…
Det var inte riktigt, men nästan, fullsatt i Vidåkersskolans aula i lördags kväll vid premiären för den femte revyn – ”Kaffe med dopp”. För första gången har det unga revygänget gjort revyn på ett tema – kaffe. Tanken bakom temat är att kaffet står för Vingåker och doppet för revyn – det goda man får till. Det bjuds på en fantasifull och skickligt mixad blandning av sketcher, danser, sång och musik. Några av godbitarna måste nämnas.

Exempelvis Uppå Takåsen i Vingåker där Niclas Strand med röst och känsla sjunger om sömmerskor och kärlek till dragspelsackompanjemang av Thomas Olsson. Conny Andersson, som varit med några år nu, har vuxit i rollen som komiker och gör en bländande gestaltning av en viss fritidsgårdsföreståndare i numret Skäggossen.
Fenomenal är också Cindy Pedersén, som fick kvällens längsta applåd och visslingar, för sin rollgestaltning i Sången om Sonia, där hon beskriver en viss kantors vardag. Även Tobias Landler har utvecklats och har ett kroppspråk och mimik som får publiken att vrida sig av skratt. I brännbollssketchen, iklädd trikåer och body, är han bara lysande. Naturligtvis saknas Helen Törnqvist i gänget, men medverkar ändå genom att ha skrivit mycket av materialet. Exempelvis numret Hon är arton, där unga Sara Eriksson från Fiskeboda sjunger
om prinsessan Victoria. Sara Eriksson, som också tillhör dansarna, är ett namn att lägga på minnet. Med den rösten kommer hon nog att få fler uppgifter. Likaså Catrine Eriksson, som har en härlig scenkänsla och behaglig röst. I rollen som Mona Sahlin pratar hon Stockholmsslang som vore hon infödd.
Orkesterledare är även i år Tomas Widén. En nyhet är att orkestern förstärkts med körtjejerna Carina Andersson och Ulrika Widén. Den sistnämnda låter också sin klara röst höras i visan om några Vingåkersbor, Stolt Margit.
”Kaffe med dopp” är en uppiggande tvåtimmarsrevy som kan ses och höras vid ytterligare tre tillfällen, nämligen den 30/4, 1/5 samt 4/5.

Text och foto: MARLENE HAMSCHBILDTEXT

Hela ensemblen på Vidåkersskolans scen.

Rulla till toppen