Nu ska ortsborna bli gisslade igen... | Katrineholms-Kuriren

Nu ska ortsborna bli gisslade igen…

Nu ska Vingåkers kommun och säkert åtminstone en del av dess befolkning skärskådas – och förmodligen häcklas igen. Kanske till och med säljas ut. ”Auktion” är nämligen namnet på Vingåkersrevyn 2002!

Och material saknas sannerligen inte! Tillägger och skrattar Conny Andersson årets regissör. Conny var en av flera hemvändare när ensemblen den gångna veckohelgen samlades för att fördela gracerna ifråga om revynummer och börja repetitionerna.

Dags igen
Till vardags kock på restaurang i Köping vill Conny minst av allt missa tillfället att medverka i Vingåkersrevyn. Säkert tolkar han också vad andra ”i förskingringen” känner när det är så dags igen att ställa sig på scenen i Vidåkersskolans aula när han säger:
– Vi känner för vår hembygd. Sedan trivs vi så himla bra ihop i det här gänget och – vi tror att Vingåkersborna behöver det här.
Och visst är det så. ”Slutsålt” är också det ofta förekommande beskedet när revygänget samlas igen, spelar och sjunger ut. Dessutom – i år är det också tioårsjubileum. Därav, åtminstone delvis, valet av revynamnet AukTION.

Hemvändare
Naturligtvis hör också Niclas Strand till hemvändarna precis som Jerker Bleckert. Båda tillhör avdelning unga veteraner i revygänget. Men det är flera som bara missat något eller några år, Tobias Landler, Conny Andersson och systrarna Cindy och Sara Pedersén. Sistnämnda Sara har förresten medverkat i samtliga revyer. Lägg därtill att senare års tillskott – Erik Nilsson, Andreas Larsson, Jessica Håkansson och några till – lika givet återfinns i årets skådespelarlista som ger sig i kast med 30-talet nummer.
Visst är det bäddat för en utförsäljning av sällan skådat slag. ”Auktion” va’ namnet! Fotnot: Vingåkersrevyn 2002 har premiär i aulan lördagen den 29 april.

Hans Lino KarlssonBILDTEXT

Ensemblen. Större delen av ensemblen samlad till de första repetitionerna av Vingåkersrevyn. Bakre raden från vänster Jessica Håkansson, Jessica Andersson, Mattias Larsson, Henrik Björling, Johan Skarp, Jerker Bleckert, Emma Olofsson och Anna Nordqvist. I den främre ses Sara och Cindy Pedersén, Catrine Andersson, regissören Conny Andersson, Erik Nilsson, Tobias Landler och Andreas Larsson. Vid tillfället saknades bland annat Niclas Strand och Carola Eriksson. Foto: Hans Lino Karlsson

Rulla till toppen