Vingåkersrevy med skratt och visdomsord | Katrineholms-Kuriren

Vingåkersrevy med skratt och visdomsord

Det bjöds på en hel del skratt och visdomsord när årets upplaga av Vingåkersrevyn spelades på onsdagskvällen.

Den månghövdade publiken i Vidåkersskolans aula fick sig i satirform till livs en knippe händelser som tilldragit sig i bygden under det gångna året. En person som vid ett flertal tillfällen hamnade i skottgluggen var Vingåkers socialdemokratiska kommunalråd Viking Jonsson.
Han fick bland annat klä skott för diverse neddragningar som drabbat orten och fick i sången Snälla Viking uppmaningen att veta hut.
I Samvetet talade Vikings samvete om ett bättre samhälle och den gamla slagdängan Mack the knife förvandlades av Conny Andersson i rollen som Viking till en fyndig hyllningssång för Vingåker. Att våra moderna hjälpmedel, som till exempel datorn, inte alltid är en välsignelse illustrerades på ett skojigt sätt av Jessica Håkansson och Carola Eriksson i Virtuell lanthandel, där man inte ens kunde köpa mjölk utan problem.

Vem vill bli Vingåkersbo?
Trots att den stod på en hylla bakom expediten. En annan företeelse som gavs en träffsäker släng av sleven var radiomediet, representerat av Trist FM 106,7 spelandes den värsta blandningen av gamla och ännu äldre låtar, komplett med töntiga reportrar som försöker vara hippa i toppluva.
Vidare råkade arbetsförmedlingen illa ut i Petra hos Af. Alla handläggare letade nya jobb. I en genomtänkt version av Vem vill bli miljonär?, här omdöpt till Vem vill bli Vingåkersbo?, fick ortsbor och annat lokalt några välbehövliga kängor.
Då och då under föreställningen bröt en radioröst in och levererade nyheter med en ironisk knorr, exempelvis så stoppar TV3 en fast förbindelse till Vinön för man vill göra den nya dokusåpan Hjälmarön där.
Föreställningen innehöll också ett par underhållande nummer av revyns dansare och med på scenen fanns en orkester som svarade för bra backning i sång- och dansnumren. Ensemblen borde dock tänka på föreställningens längd. Den kan nog kortas en aning.
Ambitionen hos de medverkande är hög, det märks.

Bondkomik
Det blir tyvärr för mycket som ska ventileras och vissa nummer hänfaller dessutom till bondkomik av det mer poänglösa slaget. Humorn verkar ibland ligga i att endast prata med en överdriven Sörmlandsdialekt. En frisering skulle höja tempot och göra en bra revy vassare.

Stefan AnderssonBILDTEXT

Bensprattel. Alla revyer värda namnet ska ha dansare. Här är det de duktiga dansarna i ett av sina nummer. Foto: Niklas Brandin

Rulla till toppen